The Salkantay Trek
naar Machu Picchu

Tekst: Marco Barneveld | Video: GLP Films

Machtige kale bergreuzen torenen hoog boven me uit. Ik wandel hoog in de Andes van Peru. We zijn nu op zo’n 4600 meter. Op hoger gelegen terrein zit er minder zuurstof in de lucht, en die lucht is bovendien droger.

En dat merk je. Ademen gaat zwaar en iedere stap is een uitputtingsslag. Niet dat je daar niet aan went, maar het kost een paar dagen. Het weerhoudt de Peruviaanse boeren er niet van om met de hand hun akkers om te ploegen om hun vele soorten mais en aardappels aan te planten.


Wanneer je op zoek bent naar echt iets bijzonders, dan is de de Salkantay Trek naar Machu Picchu van Mountain Lodges of Peru echt iets voor jou. Deze zevendaagse trekking van lodge naar lodge over historische Inca paden neemt je mee door maar liefst 15 verschillende eco-systemen, terwijl je de Andes doorkruist op een slordige 4600 meter hoogte. Op de route kom je door dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en waar de lokale bevolking nog steeds het land verbouwt volgens eeuwenoude technieken. De tocht eindigt bij de haast onwerkelijke schoonheid van Machu Picchu, de kroonjuweel van het oude Incarijk.

Iedere dag eindig je in prachtige lodges op de meest mooie plekken, waar je de moede ledematen kunt laten masseren en bij kan komen in de jacuzzi die op het balkon van je eigen kamer staat. Inclusief uitzicht op de vaak mistige bergtoppen. Daarna laat je je door de uitstekende staf verwennen met top eten en dito wijnen. De combinatie van luxe en best wel zware wandelingen door waarschijnlijk een van de allermooiste en ongerepte plekjes op deze aarde is geweldig. Want de luxe na inspanning zorgt ervoor dat je de volgende dag weer op en topfit bent voor de volgende etappe.

Iedere dag eindig je in prachtige lodges op de meest mooie plekken

De Salkantay Trek is alleen wel een ervaring die zich nogal moeilijk laat overtreffen. Dus weet waar je aan begint want het is wellicht het meest bijzondere wat je ooit gaat doen in je leven. Je bent gewaarschuwd.


Meer informatie over deze waanzinnige trekking door de Andes met Mountain Lodges of Peru?